TÝŽDEŇ ŠTRNÁSTY


Takýto príspevok nebol už od januára, nevadí.

V pondelok sme na angličtine písali písomku zo slovíčok, a keďže mi vychádza dostatočný, akosi som sa prinútila sa ich v nedeľu naučiť. Nebolo to nič extra, ale už len to, že som si všetky slovíčka prepisovala na papier po anglicky, sa mi ich podarilo natrepať do hlavy aspoň na dvojku. Na matematike sme začali preberať postupnosť a teórii som akosi nepochopila. Hneď, ako sme začali počítať, tak som sa do toho dostala. Na dejepise sme písali písomku. Hlavná vec, že povedal, že tam bude iba látka z obdobia od roku 1989 po súčasnosť a on nám tam dal aj veci ohľadom pádu železnej opony. Ale spoločnými silami s Dominikou a Stankou sme to nejako napísali, a hoci výsledok ešte neviem, všetko sme opísali, takže by to malo dopadnúť dobre. Na slovenčine sme písali doplňovačku s vybranými slovami a dosť ma štve, že mám dvojku. Na občianskej sme tiež písali písomku, kde sme tiež opisovali, čo ma mrzí, pretože idem z nej maturovať. Mám jednotku.
V utorok sme nerobili nič zvláštne, akurát sme naštvali angličtinárku, že sa neučíme. Zadala nám nejaké veci a my to musíme splniť. A fakt, že ideme od dvadsiateho šiesteho apríla na maturitnú knihu, ma trochu desí. Na úvode do sveta práce nerobíme vôbec nič. Teraz sme lepili motýliky na stenu. Fakt zábavné.
V stredu som písala nepravidelné slovesá z nemčiny a mám jednotku. Úprimne, nemčinu sa učím čoraz menej, teda ak vôbec a mám samé jednotky. A štve ma to, pretože potom na maturite nebudem vedieť ani pípnuť. Bola som na obed, aj keď streda je jediný deň, kedy nechodím. Ale nechať si ujsť segedínsky guláš by bol hriech. Na mediálnej výchove sme stále lepili motýliky. Mali sme triednickú, tak som sa prezula, že možno pobežím na autobus a budem skôr doma. No, hneď po tom, čo triedna povedala, že príde zástupkyňa pre voľbu predmetov do štvrtého ročníka, som vedela, že si pekne počkám na autobus o pol tretej. Ako. Ja mám v maturite jasno, ale to, že tam nebola nemčina ma vyviedlo z miery natoľko, že namiesto fyziky a semináru z geografie som tam zvolila geografiu. Ale bolo to len prvé kolo, takže ešte uvidím, že čo. Nie žeby som chcela ísť maturovať z fyziky, ale vraj si musím niečo zvoliť. A ak mám ísť maturovať z fyziky, tak asi umriem.
Vo štvrtok sme namiesto matematiky mali dve hodiny fyziky. Robili sme laboratórne cvičenie a bolo to celkom fajn. Ale keby nie Domči, tak nám to asi nevyjde. Trošku som sa zblížila s tou novou Kikou, pretože chce ísť z nemčiny maturovať, a tak sme sa o tom bavili. Na angličtine som myslela, že ma vyvolá, ale nie. Z biológie ma našťastie neskúšala a nedala ani prepadovku. Viet bol odpovedať, a tak sme ho ľutovali, ale bol zlatý. Až na tie čapky namiesto čapíky, ale aspoň sme sa zasmiali.
Dnes chýbalo jedenásť ľudí, ale to je v poriadku. Na slovenčine nám aj tak dala doplňovačku, no a zase tam mám už jednu chybu, tak uvidíme. Na angličtine ma vyvolala odpovedať a mám jednotku. Teraz mi už vychádza trojka na vysvedčení, takže je to lepšie. Teda dovtedy kým si nenapíšeme test. Na matematike sme mali písať písomku, ale nepísali sme a opravovali sme školskú. Musela som opravovať aj časť prvého príkladu, pretože som vraj mala zlý výpočet, hlavná vec, že moja kalkulačka mi aj po prepočítaní ukázala to isté číslo čo predtým. A pýtala som sa jej, či mám opravovať aj štvrtú úlohu, keď mám zle iba podmienku a ona, že samozrejme. Ale neopravila som. Povedala to iba zo žartu. Milujem jej žarty, milujem jej hodiny a ju mám veľmi rada. Na občianskej nuda ako vždy. A na informatike sme upravovali nejaké fotky. Svet v obrazoch nám odpadlo, takže mať v piatok iba päť hodín je ten najúžasnejší pocit!

   

Aký ste mali týždeň?


Dária.

Komentáre

  1. Úvod do sveta práce :D :D To máte naozaj taký predmet? :D
    A prosím ťa, nič si nerob z toho, že opisuješ na občianke, keď z nej ideš maturovať alebo aj že sa čoraz menej učíš nemčinu. Matura nie je o tom, že koľko si toho robila tri roky, ale o tom, na čo všetko si vieš pospomínať počas toho štvrtého, čo všetko vieš natrepať do hlavy počas jedného týždňa, či máš šťastnú ruku a ako si vieš z vecí vykecať :D
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára