NAJOBĽÚBENEJŠIA PIESEŇ

 
Nie je sa prečo ospravedlňovať, chcem tu mať kvalitnejšie príspevky a k veci. Rozhodla som sa niečo viac napísať na tému moja najobľúbenejšia pieseň, ktorou je Neviem sa nájsť od slovenskej speváčky Nely Pociskovej.










Nela Pocisková - Neviem sa nájsť

   

Pokúsim sa teraz neriešiť seriál a písať stále k veci. Pretože túto pieseň nepoznám len vďaka Búrlivému vínu, ja ju poznám už od 31.12.2012, kedy som na ňu náhodou narazila na mp3 databáze, kde som si hľadala pesničky z ešte vtedy môjho najobľúbenejšieho seriálu Panelák. A vtedy som na ňu náhodou narazila a vypočula si ju, nepáčila sa mi až tak svetovo, žeby aghfg to je moja najobľúbenejšia pieseň. Až potom, keď seriál začal a ja som ju počula zase, tak som si ju pustila a odvtedy... odvtedy sa zaradila do môjho každodenného playlistu.
Naučila som sa text, a keď som tam počula strácam nádej, tak som bola vo veľkom šoku. V tom období som totiž na slove nádej frčala. Takže som si s touto pesničkou vytvorila neskutočné puto.
A tak som si ju stiahla a od toho dňa mám vždy na Windows Media Player zapnuté opakovanie. Dve hodiny? Dve hodiny. Celý deň? Celý deň. Stále.
Samozrejme sú dni, kedy ju vôbec nepočúvam, pretože fičím na niečo inom. Lenže k tejto piesni som sa vždy vrátila. A stále sa vraciam.

Hudba: Tomi Popovič
Text: Barbora Rakovská
Spev: Nela Pocisková

Táto pieseň zmenila môj názor na Nelu Pociskovú. Pretože dovtedy som ju brala ako tú čo spievala v Eurovízii spolu s Kamilom Mikulčíkom, to šestnásť ročné dievča. Hlavne mi svojou pesničkou Leť tmou liezli neskutočne na nervy, pretože tú pieseň moja mama zbožňuje. Priznám sa, teraz už aj ja. Postupom času sa mi zapáčili všetky jej piesne, So in love, Mysterious boy, Uveriť, Leto skončilo, Love song... . Potom čo som na nej bola prvýkrát na koncerte 15.mája 2013, sa mi zapáčili aj jej výšky a jej verziu Hallelujah úplne zbožňujem. A keď som už bola skutočným fanúšikom Nely Pociskovej, začala som odoberať novinky na facebooku a "vydupala" si lístky na jej turné. Tam som sa definitívne zaľúbila do všetkých jej piesni z CD War, mnohé som vtedy nepoznala (okej, poznala som iba tri- Neviem sa nájsť, Mysterious boy a So in love).  Ale vtedy som z toho bola akosi mimo a ja som po jej pesničkách začala pátrať. CD War už teraz s hrdosťou vlastním a ešte stále som mimo z toho, že mám dokonca jej podpis a bola som na jej turné, čiže som ju videla naživo a bola som od nej len niekoľko metrov a spievala som s ňou, počula ju smiať sa a videla jej úprimnú stránku, nielen tú hereckú.

Pieseň "Neviem sa nájsť" ma vystihuje textom, doslova. Pretože viem, že sa stále hľadám, a že strácam nádej. Hoci čiastočne som ju našla v nej. Ešte aj videoklip k nej pridali na moje meniny (Dorota). Aj keď som si myslela, že mojou najobľúbenejšou piesňou je iná, nie. Po tom čo som sa k nej vrátila po naozaj dlhej pauze a dokázala ju počúvať celý deň, som pochopila, že táto pieseň bude mojou najobľúbenejšou, aj potom o pár rokov. A som na to veľmi hrdá, pretože je slovenská.

Aká je tvoja najobľúbenejšia pieseň? 

Dária

Komentáre

  1. Nela je šikovná mladá dáma a má naozaj krásny hlas :) síce takýto štýl piesní nemusím, ale táto je naozaj podarená a Nela tam pekne spieva :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že sa ti táto pieseň páči, pretože väčšina vraví, že tam škrieka. :/

      Odstrániť
  2. Ja Búrlivé víno nesledujem, ale občas ho sleduje moja mum - len na odreagovanie -, no refrén už viem i ja :D Celkovo nepočúvam slovenské pesničky (aspoň nie dobrovoľne :D), keďže polovica má text úplne naprd, ale táto je vážne dobrá a má svoj zmysel, čo sa mi páči.
    Och, honey, závidím ti, že ty si speváka svojej obľúbenej piesne videla, že máš podpísané CD, že si bola na turné, že si videla, že ten človek je skutočný, že to nie je len niečo, čo si si sama vymyslela v hlave. Pretože ja mám niekedy taký pocit pri 1D, že už mi z toho šibe. Veľmi by som ich chcela vidieť, objať a poďakovať sa im za všetko, čo pre mňa urobili, čo pre mňa znamenajú a ako veľmi mi pomohli s "What Makes You Beautiful", pretože práve to je už skoro tretím rokom moja obľúbená pesnička, ktorá ma "drží nad vodou" :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja práveže k môžem, tak hľadám len slovenské piesne a slovenských interprétov, pretože tak som hrdá na naše malé Slovensko, že aspoň tá hudba je dobrá. :D
      Neboli to jediné koncerty, na ktorých som bola. To sa akosi dozviete moji čitatelia postupne z príspevkov.
      Viem čo pre teba 1D znamená a aj o nich bude príspevok (prekopírovaný a upravený z blogu).

      Odstrániť

Zverejnenie komentára