MENÁ


Asi teraz premýšľate, čo môže takýto názov príspevku znamenať. Neviem, či si spomínate, ale na začiatku roka som sem pridala fakty o budúcnosti a tam bolo, aj ako by sa volali moje deti, kebyže nejaké mám. O tom, že deti mať chcem debatovať nebudeme.

/weheartit.com/

Tam sa spomínalo, že by som si priala dve deti. Kedysi som chcela mať troch chlapcov, neskôr dvoch a jedno dievča. Teraz budem naozaj rada, ak nejaké vôbec budem mať. Rozmýšľam už predsa reálne a sčasti by som mala uvažovať dospelo, čiže racionálne. S mojím zdravotným problémom dúfam, vážne dúfam, že mi lekár neoznámi, že nemôžem mať deti.
Ale prejdime k tomu, že tým, že sa v podstate obliekam ako chlapec, miestami sa tak aj správam a v detstve som sa hrala s autíčkami namiesto bábik, túžim mať prvého syna. Druhá vec je to aj preto, že som kedysi dávno videla obrázok, na ktorom bolo: Chcem mať najprv chlapca a potom dievča. Aby môj princ mohol ochraňovať moju princeznú. Takže áno, aj preto.

Prejdime na moje najobľúbenejšie mená, ktoré figurujú v tomto rebríčku - Sebastián, bolo prvé meno, ktoré sa mi kedy páčilo. Diana, ktorá sa mi zapáčila natoľko, že som sa chcela tak volať. Timotej, pri ktorom sa mi páči prezývka Timi. Ďalej to bol Milan, ktorý sa mi zapáčil len pre seriál Panelák. Andrej, Ladislav. Florián, ktorý sa mi zapáčil pre zmenu zo seriálu Medicopter 117. Lukáš, ktorý sa mi, ani neviem prečo zapáčil. Miloslav, ktorý sa mi zapáčil pre prezývku Milo a doteraz si pamätám ako som pri seriáli Nevinní závidela Milovi Kráľovi to meno. Potom prišlo prezeranie si kalendára a našla som tam meno Levoslav, kde mi hneď napadla prezývka Levík, a toto meno ma drží doteraz. Vratko, kvôli INE KAFE. Len minulý rok sa mi zapáčilo meno Valentín, aj keď neviem prečo. No a nakoniec z chlapcov je to Tobias, ktorý bol láska na prvý pohľad, keď som ho našla v kalendári. O pár mesiacov sa potom narodil susedom syn s takýmto menom. Z dievčat sa mi páči meno Barbara, pretože môj učiteľ na základnej má dcéru Bašku. Emanuella, Lesana, lebo mne sa proste musia páčiť divné mená.
K obľúbeným menám patria - Augustín, Marcel (kvôli Marcelovi z Paneláku), Medard, Eduard. Z dievčenských je to Alexandra (akoby sa tak nemal môj brat volať), Bibiána a nakoniec zo smiechu to prešlo k obľúbenosti - Dália.
Mená, ktoré sa mi nepáčia -
Matej, ktorý sa mi nepáči odjakživa,
Albín, Anabela, Anežka, Boleslav, Gašpar, Kevin, Milota, Nadežda, Nikolas, Ružena, Sára, Silvia, Sláva, Stela, Viktor, Zlatko, Zora, Zoran, Zorana - lebo sú proste pre mňa divné,
Dárius, Dorota, Mária - pretože sa to strašne mýli a bratranec mi ho znenávidel,
Ondrej - načo nám je aj  O, keď máme už A?,
Jela, Rita - obe sa mi nepáčili, ale po obsadení týchto mien v seriáli sa mi ešte viac zhnusili,
Max, Maxim, Maximilián - úprimne, ako by nemohla byť jedna verzia a aj preto, lebo mama povedala, že tak sa každý druhý pes volá a fakt je to pravda, teda aspoň u nás,
Klára - lebo sa zapáčilo mojej mame a povedala, že mám šťastie, že už som narodená,
Ervín - meno, ktoré bolo v obľúbených, ale po obsadení v seriáli a negativite k tejto osobe mi toto meno zhnusili ("ďakujem"),
Dominik - nepáči sa mi len preto, že mi to meno pripadá ako zdrobnenina, a preto by sa mi stále zdalo, že ho chválim, aj keď som na toho človeka nahnevaná, a ešte aj pre to : "To nie ja, to Dominik.",
Samuel - meno, pri ktorom som rozmýšľala, že ho dám svojmu synovi. Meno, ktoré má môj bývalý najlepší kamarát a moja silená láska. A nakoniec meno, ktoré za všetko môže - spravilo sa to samo, to samo, samovražda. A nechcem, aby všetko bolo naňho.

Mená, ktoré by som svojmu dieťaťu nedala, sú mená, ktoré sa mi nepáčia, a tiež Martin, pretože nechcem, aby bolo naňho, že nemáme sneh. Matúš, pretože má meniny blízko mojich narodenín. Lucas, pretože som nenašla, kedy má meniny. A Barbara, pretože by si ju mýlili s Barborou.

Týmto chcem ešte napísať, že si nemyslite, že viem všetky mená z kalendára. Všetko som si študovala, hľadala významy mien na internete. Prešla som si celý môj kalendár, pôvodne mal byť tento príspevok iba o menách, ktoré sa mi nepáčia.    

Teraz by som prešla na meno Levoslav a jeho význam :
Osobným číslom tohto mena je 2 - Dobrota. Levoslav je rodeným úspešným mužom, ktorému vždy všetko vyjde, aj keď niekedy na poslednú chvíľu. Má v sebe čaro osobnosti, neodolateľnú príťažlivosť a schopnosť plniť všetky úlohy, ktoré ho čo len trošku tešia. Ak nájde podporu vo svojej rodine, čoskoro zbohatne, jeho nápady sú ľahko uskutočniteľné a výnosné. Mal by sa učiť čím viac rečí, snažiť sa o udržiavanie svojej fyzickej kondičky a byť vždy pripravený na rýchle zmeny. Mal by tiež udržiavať kontakty aj so staršími mužmi, či ženami, je potrebné, aby mal styky všade a najmä sa nesmie správať odmietavo, ak sa mu ponúkne za priateľa hoci len taký obyčajný a bezvýznamný človek. V láske je prelietavý a kým sa rozhodne usadiť sa, stratí zopár šancí na spolužitie s tou pravou. Toto meno je vhodné pre znamenie Kozorožca, Vodnára, Býka a vhodnou farbou je zelená.

Hoci mne sa toto meno páči natoľko, že mne na znamení nezáleží. Tiež sa neorientujem len podľa toho, len ma to zaujímalo, tak som si to prečítala. Uvedomujem si, že by mohol mať môj syn s týmto menom problémy, ale myslíte, že s menom Dária problémy nie sú? Páči sa mi už pár rokov, bola to láska na prvý pohľad a bodka!
Význam mena Diana :
Osobným číslom tohto mena je 3 - Schopnosť. Je vhodné pre znamenia Strelec, Vodnár, Lev, Váhy a vhodnou farbou je žltá. Diany nevedia nikomu povedať nie, vždy sa usilujú, aby každému okolo bolo dobre, aby sa ľudia cítili v ich spoločnosti uvoľnene a sebaisto. No ony samé bývajú veľmi podráždené, plné obáv z budúcnosti a dokážu sa trápiť pre slová iných aj dlhé mesiace. Dosť často sa pretvarujú, nechcú, aby iní vedeli o ich trápeniach a tak nemajú mnoho dobrých priateľov, či kamarátok. V láske sú veľmi odmietavé a dlho si vyberajú svojho partnera. Ako matky sú veľmi úzkostlivé a nevedia svoje deti nechať bez dozoru ani na chvíľu. Ich nervozita, obavy a stály strach z budúcnosti, spôsobujú, že je ich zdravie veľmi narušené a ťažko sa dožijú vysokého veku. Práve preto je potrebné dať toto meno veselému znameniu, ktoré nebude všetko brať z tej horšej stránky, bude vedieť oceniť dobrý vtip a aj kritiku prijať bez tragických pocitov.

Úprimne, keď som si prečítala popis k tomuto menu, tak som mala pocit, že čítam o sebe. Trošku ma tento popis vydesil, a tak ma to hneď donútilo hľadať veselé znamenie a z tých všetkých mi vyšiel Strelec, takže ak sa mi narodí dcéra v inom období, tak budem nútená dať mojej dcére iné meno. Mama ma dosť od tohto mena odhovára, ale ani neviem prečo. Stále trvám na to, že ona si nedala odhovoriť Dorotu, tak ja si nedám Dianu. 

Význam mena Tobias :
Tobiasovia sú temperamentní, sympatickí ľudia chrániaci si svoje súkromie. Prelínajú sa u nich znaky introverzie s extroverziou, podľa toho ako sa v danej situácii cítia. Často ide u nich buď o všetko, alebo o nič. Sú veselí a optimistickí, no majú sklony k nestabilite a povrchnosti. Odporúčame ich viesť ku kreativite a učeniu cudzích jazykov. Sú taktiež fascinovaní modernými technológiami. Nositelia mena Tobias sú veľmi komunikatívni, mali by ísť cestou marketingu, herectva či žurnalistike. Taktiež nájdu uplatnenie vo vedeckých a technických oboroch.

Rovnako ako pri Levoslavovi - náhodné prechádzanie kalendára a hneď láska na prvý pohľad! Hoci má meniny trinásteho septembra, čo je tiež mesiac kedy mám narodeniny ja, ale toto je iba ako poistka, kebyže mám dvoch chlapcov. A okrem toho, svoje deti chcem viesť k učeniu cudzích jazykov, a mať malého herca tiež nie je na zahodenie.

Význam mena Dália :
Toto zaujímavé ženské krstné meno má škandinávsky pôvod. Vzniklo odvodením od názvu kvetu "georgíny", ktorý sa pôvodne nazýva "dahlia". Tento kvet dostal svoje meno na počesť švédskeho botanika Andersa Dahla, ktorý však tento druh neobjavil. S menom Dália sa stretávame v súčasnosti najmä v literatúre alebo kinematografii.

Okej, nájsť niečo k tomuto menu nebolo vôbec ľahké. Preto fakt dúfam, že sa mi niekto nepomstí a nebudem mať samé dievčatá. A možno ho vôbec svojej dcére nedám.
Nakoniec som naozaj nerátala s týmto výberom. Nuž, ale keď Juraj je už nejaký môj osud či čo, tak prečo to nevyužiť? Sama mám momentálne v živote štyroch Jurajov ( z toho je iba jeden skutočný, dvaja sú seriáloví a jeden je v mojej hlave ako pán dokonalý, ktorý neexistuje ), a preto je dosť veľká pravdepodobnosť, že otec mojich detí bude mať rovnaké meno. V tom prípade by som svojmu synovi také meno nedala. Ale ak nie, tak rátam s menom Juraj :
Osobným číslom tohto mena je 9 - Génius. Naozaj, Jurajom prichádzajú na um len originálne a jedinečné myšlienky, sú plní nápadov a plánov, ktoré síce zaberú vždy dlhší čas, no úspech je zaručený. Juraj však robí vždy tú istú chybu - nechce nič len pre seba, hľadá uplatnenie aj pre iných a málokedy dokáže nájsť pre seba dobrých partnerov. Preto ho mnohí využívajú a podceňujú, snažia sa ho iba použiť a využiť jeho myšlienky pre svoje vlastné ciele. Juraj je zase málo výbojný a často veľmi lenivý, takže sa nesnaží obhájiť svoju pravdu, ani svoje nápady, radšej sa zriekne svojich práv, akoby mal bojovať a ničiť povesť iným. Prijíma údery pod pás a nevracia ich, je hrdinom a nedoceneným géniom, no ku koncu života sa mu dostane všetkého, čo mu patrí. Toto meno je vhodné pre znamenia : Baran, Býk, Strelec, Vodnár, Kozorožec a vhodnou farbou je žltá.

A tiež rátam len so znameniami. Nepotrebujem, aby bolo mojej mame, babke a už aj bratovi niečo podozrivé. I keď čím dlhšie nad týmto menom premýšľam, tak sa mi tá predstava páči viac. Jedno je však isté - ak by sa tak volal môj syn, tak by som ho ľúbila do konca života, aj keby spravil niečo zlé.
A celkom sa mi tento význam páči, najmä to s tým hrdinom. Takže moji štyria Jurajovia - ste hrdinovia!

No a poslednú vec, ktorú sem dám je môj "kalendár mien", ktorý som si vytvorila. Takže ich otec má smolu a vyberá len mená pre dievčatá kde je napísané "dievčenské meno neznáme".

Január- Levoslav, Juraj (dievčenské meno neznáme)
Február- Levoslav, Juraj (do 19.2), !!!JURAJ- 20.2!!! Tobias (od 21.2) (dievčenské meno neznáme)
Marec- Levoslav, Tobias (do 20.3), Juraj (od 21.3) (dievčenské meno neznáme)
Apríl- Levoslav, Tobias (dievčenské meno neznáme)
Máj- Levoslav, Juraj (do 20.5), Tobias (od 21.5) (dievčenské meno neznáme)
Jún- Levoslav, Tobias (dievčenské meno neznáme)
Júl- Levoslav, Tobias (dievčenské meno neznáme)
August- Levoslav, Tobias (dievčenské meno neznáme)
September- Levoslav (dievčenské meno neznáme)
Október- Tobias (dievčenské meno neznáme)
November- Levoslav, Tobias (do 22.11), Juraj (od 23.11), Diana (od 23.11) (do 22.11 dievčenské meno neznáme)
December- Levoslav, TobiasJuraj, Diana (do 21.12) (od 22.12 dievčenské meno neznáme)

Zdá sa vám šialené až takto premýšľať do budúcnosti?  
Premýšľali ste, či chcete mať deti, koľko a či chlapca alebo dievča? Premýšľali ste nad menami pre svoje deti?


Dária.     

Komentáre

  1. Pozri, moja mamka trikrát po sebe potratila. A zakaždým, keď bola tehotná, tak mala pocit, že to bude chlapec. No keď jej potom môj dedko pozháňal nejaké lieky z Nemecka a spolu s pomocou nejakého super doktora kamoša z Košíc sme na svete ja a moje dve sestry. Takže nestrácaj nádej :*
    A fúha, o tých menách si toho našla veľa :D
    Ja nemám veľmi mená, ktoré sa mi vyslovene nepáčia. Čosi do seba majú i klasické, no i nezvyčajné :)

    A čo sa týka mojich detí... Keďže nemám v pláne bývať na Slovensku (a verím, že sa mi to podarí a ja o pár rôčkov zakotvím niekde na anglickom pobreží), mám vybraté spomedzi anglických mien.
    Ako prvú by som chcela mať dcéru. Sama veľmi neviem prečo, ale akosi sa mi páči predstava urobiť z nej moju malú princezničku ♥ A čo sa týka mena, tak Darcy Hope. Meno Darcy sa mi všeobecne veľmi páči (dostala som sa síce k nemu tak, že kdesi som čítala/videla/počula, že Harry chce, aby sa tak volala jeho prvá dcéra a do tohto mena som sa zamilovala) a Hope... Je fajn mať nejakú nádej v živote a pre mňa by bola nádejou moja prvorodená dcéra.
    Mne sa meno Kevin zase páči :D A preto by som chcela, aby mal môj syn také druhé meno. Harry Kevin. Meno Harry sa so mnou spája akosi celý život - najprv som bola v tom, že si ako veľká vezmem princa Harryho a bude zo mňa princezná, tak prišiel Harry Potter, ktorý má tiež v mojom detstve veľkú úlohu, no a teraz Harry Styles, ktorého snáď nejako veľmi obkecávať nemusím :D Kevin má tiež takú dôležitú úlohu v 1D fandom (Louis má umelého holuba. ktorý sa volá Kevin a celkovo mi to meno pripomína rok 2012, ktorý bol jeden z tých najšťastnejších rokov vôbec - končila som základnú, prešla na strednú medzi ľudí, ktorí sú mi ako rodina, a počas tejto "cesty" ma sprevádzali 1, ktorí vtedy ešte neboli takí mega slávni a nebolo okolo nich toľko drám, nikto nič tak seriózne neriešil - ide Liam s kamoškou zo strednej na večeru a už všade píšu, že spolu chodia, teraz si dávajú trochu prestávku [predsa len, každý rok vydávajú nový album a majú nejaké turné a doma boli naposledy na minulé Vianoce, takže si to zaslúžia], a už je to všade).
    Chcela by som mať potom ešte jednu dcérku, ale možno tak trochu neskôr, keď už budú Darcy a Harry trochu starší. Ja si nepamätám, keď boli malé Dária a Bianka, no vždy som bola neskutočne rada, keď sme boli pri mojich malých bratrancoch a bolo super pomáhať mojim tetám :D Takže si viem predstaviť, ako by potom malú Zoey Madison chodili obaja starší súrodenci kočíkovať :D Nejaký špeciálny význam pre mňa tieto mená nemajú, len sa mi jednoducho páčia :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Špatně se mi luští tak malé písmo :(

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára