IBA KLAMSTVO?



Viem, že je hnusné sem len tak prísť po prázdninách a písať tento príspevok. Ale pokúsim sa napísať aspoň ako taký denník. Zhrniem ho však len do bodov.

» Naozaj. Čo ak to bolo iba klamstvo? A čo? Prišla som na to, že to nemusí byť vôbec menom Juraj. Totiž, Juraj ako Martin Rozner je lekár. Matúš ako Juraj Baumann je tiež lekár. Čo ak to súviselo s ich povolaním a nie ich menom? Jasne, je tu ešte malý Jurko, teda Marko Kramár, ale svoju úlohu začínal tiež v podstate v nemocnici ako pacient. Čo ak ma proste iba berie všetko medicínske? A mimochodom, teraz do Primy nastúpil jeden Juraj.

» Od toho sa odvíja tiež, že neviem či ešte Juraja milujem. Kým si a kým si bol? Začínam o tom dosť pochybovať. Čo sa týka Matúša, tak tam nemám žiaden nový impulz, prestal dávať fotky či videá na instagram a neviem o ňom absolútne nič. Ani ten úplný základ, dátum narodenia.

» Z predošlého bodu môžete spozorovať to, že som prestala pozerať seriál Kukučka. Úplne. Presne od 4. júna som nevidela ani nepočula jedinú scénu, jediný diel. A nechýba mi to. Pretože som spravila počas
#ešte raz sledovania veľmi dôležitú vec. Pozrela som si seriály NevinníPod povrchom. Z Nevinní má Kukučka veľa spoločného. Dejovú líniu a meno. A v Pod povrchom bol naozaj väčší dôraz rodiny. Keď som aj mala pozerať už Kukučku, tak som zrazu nechcela, chcela som pozerať Pod povrchom. Takže mi tak trochu otvorili oči. Seriály od TV JOJ. Asi preto sa k nej pomaly vraciam. Už to nebude nenávidená JOJ-ka. Najmä preto, že sa chystám pozerať jeden seriál. Hádajte vďaka komu. Vďaka Nemu. Nikdy však na Kukučku nezabudnem, na to, čo ma naučila a čo mi dala. Na takéto krásne veci sa nezabúda.

» Rozhodla som sa prestať pozerať Búrlivé víno. Nie celkovo, budem fungovať ako so seriálom Divoké kone. Vo videoarchíve na druhý deň alebo v ten deň si to rýchlo prejdem. Scény, ktoré ma zaujmú, scény s Jurajom a Petrom Nadásdim, ešte aj s malým Jurkom. Ak by to však bolo, že som videla takmer celý diel, tak mu dám ešte šancu. Búrlivému vínu vždy, najmä kým tam bude On. Ale celé to už pozerať nechcem, nemám na tie chyby, na tie absurdity čas a nervy. Dávno nie je mojim najobľúbenejším seriálom. A za toto vďačím zase seriálu Kukučka.

» Kým o mene Juraj pochybujem, o 29-tke pochybovať nemôžem. Cez prázdniny ma stretla toľkokrát (alebo ja ju?), že toto už naozaj náhoda byť nemôže. Ale rovnako ma v istej situácii sklamala, ale to nevadí. Číslo 29 je niečo, a aj tento mesiac znamená niečo. 19-ste narodeniny.

» Kalendár mien pre moje deti sa mení asi podľa nálady a záhad. Keďže sa to už dosť zmenilo, napíšem to. Stále platí, že môj prvorodený syn (ak bude) sa bude volať Juraj. Ak sa narodí 29. januára, tak inú možnosť ani neberiem. Nebodaj, ak sa narodí 20. februára. Platí to pre všetky mesiace okrem apríla, keďže nechcem mu spôsobiť to, že bude oslavovať v jeden mesiac. A rovnako platí, že sa tak nesmie volať jeho otec. Nepáči sa mi, keď sa dáva meno dieťaťu po rodičoch. Ak by sa narodil predsa len v apríli, tak bude Levoslav. Dcéra bude Heda (okrem októbra). Mňa to nezaujíma, že nie je v kalendári. Veď aj moje meno je 7. 2. a 12. 8.. Čo sa týka druhorodených, tak syn Levoslav (ak by už nebol, okrem októbra) a dcéra Kristína (okrem januára). Ak by sa mi narodila dcéra presne 24. 4., čo by som brala ako osud a podraz zároveň, tak sa bude volať Lívia. Pozrite si, kedy má meniny a pochopíte. Ak by sa mi 24. 4. narodil syn, tak bude Filip. A keď toto Domča zistí, tak ma asi zaškrtí. Nejde vôbec o to, žeby sa mi páčilo. Ale napíšem sem takú malú príhodu. Keď sa Nele a Filipovi malo narodiť bábätko, tak som tipovala mená, a neviem prečo sa mi pri tomto páčilo Filipko. Hektor sa narodil 6. júna. Teraz už asi tomu chápem. Neprinieslo splnenie sna 29. ale práve 23. august. Je to tak. 23. augusta som videla svoju lásku, Jeho, áno, Juraja Loja. Dvojičky by boli Matúš Mária. Takže vidíte, že otec mojich detí má vážne smolu. A ešte ak by sa mi narodil druhorodený synjanuári alebo v máji, tak by bol Hugo.

» Posledný bod bude vlastne preto, prečo tento príspevok vôbec píšem. Rozhodla som sa tak už dávno. Čaká ma maturitatalentovo – prijímacie skúšky na VŠMU. Potrebujem sa pripravovať, maturity sa síce bojím, ale vždy sa dá podľa mňa zvládnuť. Lenže prijímačky... musím s tým začať už teraz, písať, pozerať filmy, ktoré treba. Učiť sa Dejiny umenia. Rozhodla som skončiť s blogovaním. Aspoň na teraz. Sľubujem, že v máji – júni som späť. Ale dovtedy ma tu nehľadajte, v decembri môžete čakať asi dva príspevky, inak nič. Budem si písať taký denník, každý jeden deň v škole. Ako to zvládam, aké mám z maturity dojmy. A tak to sem dám. Veď sami vidíte, že je to v podstate na bode mrazu. Jeden príspevok za mesiac? Nie, to nie je normálne. Vrátim sa, ale nemôžem tu byť. Na instagram budem dávať fotky, na tom sa nič nezmení. Ale tu príspevok nehľadajte. V podstate tak pravidelne tu chodí Kristybee. Obe vás mám na facebooku, takže ak budete chcieť, tak zistíte, ako sa mám. Nebojte sa spýtať.                      
 

Dária.

Komentáre