7 REASONS WHY WAS POCKET MONSTERS: SUN & MOON GOOD!


Alola!

!upozornenie! Tento príspevok môže obsahovať veľa anglických slov či dokonca viet.
SPOILER ALERT.

Nedokážem uveriť, že je ďalšia séria za nami. Z rozprávky so slovenským dabingom sa pre mňa stali Pokémoni seriálom s anglickým dabingom a nateraz už aj anime v originálnom japonskom znení. A práve japonská verzia regiónu - Alola skončila.
Ešte stále to nie je pre mňa seriál s úplným znením. Až nasledujúca generácia (VIII) bude pre mňa originálnou - od oznámenia hier, objavovaní nových pokémonov až po anime, ktoré začne už 17. novembra!

Musím sa priznať, že aj ja som patrila k tým fanúšikom Pokémon anime, ktorí neboli nadšení z toho, kam Ash na chrbte s Pikachuom smeruje. Ale po jeho pozretí, musím povedať: It was a great run!

Nr. 01 - New mechanics - Z-moves
Keďže pri predošlej generácii si tvorcovia pripravili Mega Evolutions (Mega Sinka), odvtedy fanúšikovia pokémonov si budú priam žiadať nový a nový spôsob obohatenia hry. Z-moves sú naozaj fajn, dajú sa použiť s každým pokémonom, ktorý ovláda type move. A okrem toho tu máme pre špecifických pokémonov vlastný Z-move. Pre anime to síce znamenalo, že Ashovi museli vytvoriť vlastný Z-move: Pikashunium Z (Satopika Z), ale už sme si akosi mohli zvyknúť na to, že pokémonský svet sa prispôsobuje Ashovi a nie Ash pokémonskému svetu.

                           File:Ash 10000000 Volt Thunderbolt pose.png

Nr. 02 - Rotom Pokédex
Doteraz sme boli zvyknutí, že ak chcel Ash spoznať pokémona, tak vytiahol maličký prístroj a začal mu rozprávať o pokémonovi, ktorého mal pred sebou alebo v neskorších sériách sme videli, že si tam jednotlivého pokémona vedel vyhľadať. Not anymore! Pokédexom, týmto prístrojom, sa tento raz stal pokémon - Rotom, ktorý, keďže je ghost/electric type, vedel do tohto deaktivovaného prístoja vojsť a Rotom ako pokémon, nám rozprával o určitom pokémonovi. Nenosí sa vo vrecku. V anime mal Rotom aj svoju osobnosť.

                               File:Rotom Pokédex anime.png     

Nr. 03 - noví pokémoni
Hoci každou novou generáciou pribudne do pokédexu množstvo nových pokémonov, aj títo boli skvelí. Okrem toho sme tu mali novinky v podobe Alolan pokémon forms, kde patria pokémoni, ktorí sú z iných regiónov (prevažne Kanto), ale keďže žili v Alola regióne, tak sa prispôsobili prostrediu -  máme Alolan Raichu (electric -> psychic/electric type), Alolan Vulpix (fire -> ice type) či Alolan Sandshrew (ground -> ice type) a mnoho ďalších. Okrem tejto novej formy máme znova pokémona vytvoreného človekom: Type: Null (a následne Silvally) alebo Ultra beasts, ktoré žijú v ultra wormhole a nedokáže im porozumieť ani Meowth from Team Rocket. Ešte sú tu Guardians diety, ktoré vládnu ostrovom. Rockruff sa dokáže vyvinúť za dňa i noci (i šera) a bude potom Lycanroc vyzerať ináč.

Ultra beasts are a group of extradimensional Pokémon originating from Ultra Space that appeared in the Sun & Moon series. Many of them were the subject of missions taken by Ash and his classmates in their capacity as Ultra Guardians, in order to maintain the safety of the Alola region whenever they stray into the Pokémon world.

Nr. 04 - New artwork
Tu vidím najväčší problém kritiky. Musím povedať, že zmena z Asha z Kalos na Asha z Alola je obrovská. No postupom času som sama videla na Ashovi zmenu v animácii, a rozhodne k lepšiemu. Určite to nie je čosi svätoborné, ale na tie podmienky, čo sme dostali, príjemné.

                      File:Ash catches a Pokémon SM.png

Nr. 05 - The wedding and the pregnancy
Ako vieme, Ash má mamu a otec sa tam akosi ani nespomína. Konečne, v siedmej generácii, sme sa dočkali prvku, ktorý robí tento seriál viac ľudským a približujúcim sa k reálnemu svetu. Professor Kukui a Professor Burnet mali svadbu. Videli sme požiadanie o ruku a celú túto slávnosť v pokémon anime po prvýkrát. Na konci sa dozvedáme, že Professor Burnet je tehotná.

                         File:Professor Kukui Burnet Wedding Outfits.png



Nr. 06 -The League is for everyone

Kým doterajšie Pokémon Leagues mali podmienku, že najskôr musíte mať 8 badges pre súťaženie. V Alola region je to inak. Môže sa do nej prihlásiť ktokoľvek, kto má rád pokémonov a má nejaký cieľ. Čiže, kým niekto môže mať sen poraziť súpera, iným záleží na otestovaní priateľstva. Pri tejto generácii bolo špecifické aj to, že to bola the first league ever.
                        
                         File:Manalo Stadium battlefield.png

Nr. 07 - Ash won the Official Region League!
Ashovým snom
vždy bolo stať sa Pokémon Majstrom. A ako inak by sa ním mohol stať, ak nie tak, že vyhrá oficiálnu pokémonskú ligu v nejakom regióne? Ash to dokázal! Vyhral pokémonskú ligu po 22 rokoch snaženia sa.
                            

/all photos from bulbapedia/

Dária.

Komentáre